Lommel geeft gouden Marjan Berger een pluim

Lommel geeft gouden Marjan Berger een pluim

2017 is een feestjaar voor Marjan Berger. De zangeres werd 65, is 40 jaar getrouwd met haar Vlaamse echtgenoot en staat vijftig jaar op de planken. Zo'n gouden artiestenjubileum vraagt om een passende viering. Ook Marjans woonplaats Lommel deed graag haar duit in het zakje en schonk de van oorsprong Nederlandse zangeres een 'pluim'.

We schrijven1967 toen de piepjonge Marjan Kampen deelnam aan de Nederlandse talentenjacht 'KRO Springplank”. Ze behaalde de hoogste score ooit in de geschiedenis van het programma. Haar singles verkochten als zoete broodjes in Nederland. Begin jaren '70 vormde ze met Theo Diepenbrock het duo Theo en Marjan. De twee scoorden hits als “Hela kom met me mee ja” en “He schat weet je dat”. In 1973 vormde ze met Cees de Wit, 8 jaar het duo Cees en Marjan met hits als “Het lied der liefde”, “Hoe lang zou het duren” en “Ieder gaat zijn weg”.

Ook privé ging het Marjan voor de wind. In dancing Postiljon in Lommel leerde ze in 1976 de Vlaming Guy Janssen kennen, met wie ze op 5 augustus 1977 in het huwelijksbootje stapte. Sindsdien woont het koppel in Lommel. Op 18 augustus 1978 werd hun liefde bezegeld met hun enige zoon Jos.

In 1981 werd Marjan de nieuwe Mirella in het toen al populaire duo Frank en Mirella. Hiermee scoorde ze hits als “Vissers van San Guan”, “Alleen dromen doen we apart” en “Mykonos”. Na 15 jaar hield Marjan de duo's voor bekeken en ging ze verder als soloartieste onder de naam Marjan Berger. Haar eerste solo hit scoorde ze in 1997 met het romantische “Twee sporen in het zand”.

Marjan werd geboren in het Nederlandse Helmont op 13 augustus 1952. Ze vierde vorige maand dus haar 65ste verjaardag. In Lommel werd zondag feest gevierd met een hulde aan Marjan. In het gezelschap van haar eerste producer Peter Koelewijn ontving ze uit handen van burgemeester Peter Vanvelthoven de pluim van Lommel, die enkel gegeven wordt aan mensen uit Lommel die iets betekenen voor de Limburgse stad.

Buiten het feest met concert van Marjan overhandigde Peter Koelewijn ook nog het eerste exemplaar van Marjans nieuwe CD “50 jaar carrière”. Het feest voor Marjan “65 jaar – 40 jaar getrouwd en 50 jaar op de planken” zat vol verrassingsartiesten. Zo verschenen onder meer harpiste Janu, Garry Hagger, Peter Koelewijn en Andrei Lugovski voor een duetje met Marjan. Gastheer Rudy Meyns had nog een speciale verrassing voor het feestvarken. Een topper van formaat en tevens goede vriend van Marjan, nl. Frans Bauer was afgezakt naar Lommel voor dit feest. Marjan en Frans kennen elkaar al heel veel jaren maar hadden nog nooit samen een duet gezongen. Deze primeur was weggelegd voor het Lommelse publiek. Samen zongen ze “Wat ik zou willen”, een hit van Frank en Mirella.  ( bron www.zangtalent.be  / 27-09-2017 14:27 Robby K - Raf Van Bedts )

Back to top